НА ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР

„НЕРАЗКЛАТИМА РЕШИТЕЛНОСТ“ – войната на съюзниците

„НЕРАЗКЛАТИМА РЕШИТЕЛНОСТ“ – войната на съюзниците
януари 12
11:42 2020

Американския бригаден генерал взе показалката и посочи картата….
– С червени флагчета са обозначени целите, по които Иран ще изстреля ракети.

В залата настъпи ужасна тишина.

– Разузнаването докладва че ударите ще са след полунощ с надежда да бъде разклатена нашата НЕРАЗКЛАТИМА РЕШИТЕЛНОСТ, с която носим демокрация – продължи генерала.
Офицерите от страните Участници в операция „НЕРАЗКЛАТИМА РЕШИТЕЛНОСТ“ се окопитиха и започнаха да задават въпроси с треперещи гласове.

– Ма как така? – високо прошепна под носа си офицера от Канада – това е нашия команден пукт! А аз имам жена и деца. Ние ходим заедно на хокей.
– Какъв хокей – попита седящия до него румънски офицер – Ако ракетата падне при нас сбогом Карпати, Дунав и Добруджа. Това не може да стане.
– Какви ракети – подскочи хърватски полковник – Къде е нашето ПВО? Къде са ПЕЙТРИЪТ? Няма? Не искам да вярвам! Искам да се прибера в Загреб!
Американския генерал огледа съюзниците. На британеца му трепереха устните. Немеца и поляка бяха се прегърнали и плачеха тихичко, все едно се виждат за последно. Австралиеца не можеше да си контролира треперенето на краката – беше като кенгуру в период на брачен танц.
– искам всички да са спокойни – изревва американеца – имаме още половин ден да се приготвим и да се окопаем! Действайте!

Остана сам и си пусна CNN.
На екрана се появи «Breaking News» и започнаха новините.
Водещата бодро обясняваше ситуацията в Иран и Ирак.
– През нощта на 7 януари БУНДЕСВЕР ще изтегли войската си от Ирак, се казва в писмо пратено от Хайко Маса и министъра на отбраната на ФРГ.
“ Майка ви немска!“ – помисли си американския генерал продължи да гледа новините.
– Хърватска официално обяви че извежда войската си от Ирак. В писмото се казва че Хърватска следи за ситуацията внимателно и решения ще се взимат в зависимост от ситуацията. Безопасността на хърватската армия е най важна.
„тъпи шахматисти“ – изръмжа генерала докато палеше пурата си.
– Министерството на отбраната на Румъния информира че предислоцира офицерите си от Ирак в Кувейт. Президента на Румъния подписа заповед.
– Решение за изтегляне на войските си взеха също така България, Словакия, Финландия, Белгия…..
Американския генерал метна дистанционното от ТВ по екрана на телевизора.
Стана и отиде до прозореца. В двора войниците на съюзниците храбро се товареха по камионите и БМП. Нямаше на земята такава сила която да сломи тяхната РЕШИТЕЛНОСТ за бягане…..
Най безстрашните бойци си правеха селфи преди да се качат на транспорта.
Късно вечерта телефона зазвъня…..бе Вашингтон.
– Каква е обстановката в армията и съюзниците? – поиска отчет началник щабовете на командването на САЩ
– Няма коалиция! – кратко отвърна генерала.Всички съюзници проявиха РЕШИТЕЛНОСТ. А ние не сме се договаряли да умираме тук вместо съюзниците ! Така предайте на Тръмп!
Тръмп излезе пред камерите блед и с закъснение.
Той искаше да каже нещо мнго РЕШИТЕЛНО, даже НЕПОКОЛЕБИМО решително, но се получи нещо като МИР-на Земята, голямо достойнство, вкусна индианка и бяло балонче….и други ъъъъъ глупости

За автора

nvk

nvk

Свързани новини

0 Коментара

Няма коментари!

Няма коментари, искате ли да добавите нов?

Напиши коментар

Напиши коментар

Календар

януари 2020
П В С Ч П С Н
« дек.   февр. »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Облак Етикети