НА ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР

Либия – Турция срещу Русия или Ердоган и Путин ще разделят Либия?

Либия – Турция срещу Русия или Ердоган и Путин ще разделят Либия?
декември 28
14:57 2019

Интересни неща се случват в Либия. Руските наемници са се изтеглили от фронтовата линия на Триполи. Анкара вече прехвърли 12 000 тюркомана от Сирия в Либия и продължава да прехвърля главорези.

Топлата дружба между Москва и Анкара ще бъде подложена на изпитание в най скоро време.
Турция ще вкара армията си в Либия тези дни. Тежко въоръжени турски специални части ще се окажат сериозен противник за руските наемници предвождащи армията на Хафтар.
Какво ще се случи в отношенията между Анкара и Москва? Турция НЯМА да отстъпи в Либия и това е 1000% гарантирано.
Москва на думи приема правителството на ООН, но на дела воюва на страната на Хафтар срещу ислямистите окопали се в Триполи.
Според руски анализатори, Путин има само един ход – да изтегли наемниците и да застане в сянката на Ердоган. Така Турция със собствени сили ще превземе половин Либия, а по точно ГАЗОВИТЕ полета.
Русия не влиза в плановете на Ердоган. Турция има малък икономически проблем. Анкара възлага огромни надежди на енергийните проекти съвместно с Москва.
Всички тези проекти БЯХА Български – преди!
Ердоган се пребори за ТУРСКИ ПОТОК и ТАНАП.
Сега в Средиземно море се рисува красива картинка с нов конкурент на ТУРСКИ ПОТОК и ТАНАП – EastMed.
И ето тук е ключа от бараката! Москва НЯМА сметка от тези тръби да попаднат в ръцете на Европа и ще подкрепи Ердоган в Либия – най вероятно.
Претенция към тези тръби имат Израел, Гърция и Кипър. И трите страни са противници на Турция.
Египет влиза с ресурси с находището – Zorh.
И тук вече е спора кой ще контролира ХЪБ-а е между Турция и Египет. Анкара е със същия апетит за парче от евро-газовата баница.
В този контекст Либия и Турция няма да воюват срещу Русия, а срещу конкурентите им в БЪДЕЩИЯ газов коридор Египет,Израел, Гърция и Кипър които подкрепят Хафтар.
Избора на Москва е да продължи подкрепата на Хафтар с НЕЯСНО бъдеще или да раздели Либия с Турция на зони на влияние и да остане в страни от тази война. В определен смисъл войната на Турция в Либия за EastMed е изгодна САМО за ГАЗПРОМ!

За автора

nvk

nvk

Свързани новини

0 Коментара

Няма коментари!

Няма коментари, искате ли да добавите нов?

Напиши коментар

Напиши коментар

Календар

декември 2019
П В С Ч П С Н
« ное.   ян. »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Облак Етикети